NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ ISTRAGE UBISTVA DANKE ILIĆ: Evo šta se sada dešava
Potraga za telom Danke Ilić, Foto: Kurir

VAŽNO

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ ISTRAGE UBISTVA DANKE ILIĆ: Evo šta se sada dešava

S.J i D.D. su osumnjičeni da su počinili krivično delo teško ubistvo deteta

Objavljeno: 12:38h

U istrazi ubistva Danke Ilić (2) koju vodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru do danas je ispitano 17 svedoka i ta faza istrage je završena, a kako saznaje Kurir sada se čeka dostavljanje DNK veštačenja.

- Osumnjičeni za ubistvo devojčice upućeni su juče u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, radi neuropsihijatrijskog veštačenja, a od narednih dokaznih radnji za sada se čeka dostavljanje DNK veštačenja oduzetih predmeta - rekli su iz VJT u Zaječaru za Kurir.

Takođe, kako se saznaje, od početka postupka ispitano je 14 svedoka, kao i 3 svedoka od srede do danas.

1 / 10 Foto: MUP

Među ispitanim svedocima, da podsetimo, bili su majka osumnjičenog, otac, kao i majka i otac ubijene Danke Ivana i Miloš Ilić koji su potvrdili da su kobnog 26. marta sreli osumnjičene za njeno ubistvo u Banjskom polju odakle je devojčica nestala.

S.J i D.D. su osumnjičeni da su počinili krivično delo teško ubistvo deteta, a prema rečima jednog koji je u tužilaštvu priznao delo, oni su Danku oko 14 sati prvo udarili službenim vozilom JKP "Vodovod", a onda njeno telo stavili u zadnji deo "fiat pande".

- On je ispričao da je njeno telo bacio na obližnju deponiju, a zatim sa ocem i pokojnim bratom telo premestio dva dana kasnije na nepoznati lokaciju - podseća izvor.

Danka je nestala pre tačno mesec dana, a potraga za njenim telom i dalje traje.

Bonus video:

01:09

Danka Ilić potraga

(Espreso / Kurir / Dijana Antonijević / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.